Další hrací víkend je za námi a opět to bylo s rozporuplnými výsledky. Určitě potěšil výkon starších žáků, kteří smetli v repríze minulého týdne Rakovník 9:1. Potěšil i srdnatý výkon mužů na půdě favorizované Slavie, ovšem zcela propadli dorostenci. Chlapci se po odevzdaném víkendu vrátili z Mnichovic s ostudou. Hrála i přípravka a tradičně bohatý byl program hostujících hráček.

Petr Petruš (HC Kadaň) a Martin Capouch (Slavia) v utkání v Edenu. Slavia zvítězila 4:2.

Muži

Ke třetímu extraligovému klání zavítali kadaňští muži do Edenu, na půdu nejúspěšnějšího českého klubu pozemního hokeje. Slavia i bez některých opor byla jasným favoritem, ovšem naši chtěli potvrdit zlepšený výkon z minulého týdne a proti “Sešívaným” bojovali s nasazením. Úvodní branku obstaral až ve druhé čtvrtině z penaltového puntíku Martin Plachý a následně ve třetí čtvrtině zvyšoval na 2:0 Lukáš Kožich. Ačkoliv měli Pražané spoustu šancí, Kadaň nadále zůstávala ve hře a v poslední hrací části domácí zpražila kontaktní brankou Tomáše Nebeskýho. Slavia si vývoj zápasu zkomplikovala, nicméně trochu klidu jí dodal povedenou “argentinou” na 3:1 opět Martin Plachý. Ale trvalo to jenom chvíli, protože Kadaň se znovu přiblížila na rozdíl jediné branky. Po bezprostředním zakončení Zdeňka Kruliše byl rozdíl ve skóre zase jednogólový a přestřelka pokračovala. Poslední slovo nakonec přeci jenom měli domácí a po trestném rohu uzavřel skóre na konečných 4:2 Jan Brzák. Kadaň na první body v Extralize stále čeká a další možnost bude mít v sobotu proti Presidentu.

Slavia Praha – HC Kadaň 4:2 (0:0, 1:0, 1:0, 2:2)

G: 2x Plachý, Kožich, Brzák – Nebeský, Kruliš

záznam utkání: https://www.youtube.com/…f2Y

Dorostenci

S nulou na kontě zůstávají i dorostenci a není se vůbec čemu divit. Výkon na půdě Mnichovic byl doslova otřesný. Závěrečná čtvrtina pak zcela vypuštěná a trapná. Před sezónou se šeptalo o možnosti final four, ale to je po třech kolech naprostou utopií. Někteří hráči si budou muset sáhnout do svědomí a výrazně zabrat. Sezóna pochopitelně nekončí a lepší výkon budou moci dorostenci předvést v neděli doma proti Presidentu, kterému se také nedaří. Jediný gól při vysoké porážce 1:8 obstaral v Mnichovicích Tobias Frank.

TJ Mnichovice – HC Kadaň 8:1 (2:0, 1:0, 0:0, 5:1)

G: 4x Slavíček, Firbach, Šich, Spanilý, Veverka – Frank

záznam utkání: https://www.youtube.com/…5F8

Starší žáci

Naopak s chutí si v sobotu zastříleli starší žáci. Před týdnem porazili Rakovník o dva góly, ale nyní byl rozdíl ve skóre mnohonásobně vyšší. Kadaň porazila stejného soupeře už ve skupině o umístění 9:1, když se o branky podělili Víťa Lončík, Tomáš Běžel, Jiří Němec a Jakub Skala. Chlapci odehrají veškerá zbylá utkání podzimu před vlastními diváky a již tuto sobotu změří síly s Presidentem. V kvalifikační skupině stejnému týmu podlehli, dokáží mu porážku oplatit?

HC Kadaň – Rakovník 9:1 (2:0, 1:1, 3:0, 3:0)

G: 3x Lončík, 2x T. Běžel, 2x Frank, Němec, Skala

Přípravka

Vůbec poprvé v sezóně se představila kadaňská přípravka a navíc před vlastními diváky. V Areálu Emila Závodného to v neděli dopoledne házelo barvami a děti mohli poměřit síly se stejně starými vrstevníky z ostatních klubů. Někteří hráči se mohli pochlubit proměněnými nájezdy, ale ze všeho nejdůležitější byla radost ze hry.

Hostování

Velmi bohatý byl program našich hostujících hráčů respektive hráček. V ženské Extralize jich o víkendu zasáhla do bojů pětice a to hned ve třech různých klubech. Nejbohatší zastoupení máme v pražské Hostivaři (Veronika Hrubá, Kateřina Bubelová, Anežka Ješinová), která o víkendu sehrála dvojkolo. Nejprve s Pragou a následující den proti Liticím. Bohužel hostivařským ženám se na dvě výhry navázat nepodařilo a v součtu obou utkáních si připsali jen bod. Extraliga žen je zatím hodně nevyzpytatelná, což potvrdil i zápas na Zeleném pruhu mezi Bohemians a Liticemi (2:2). Klokanky už byly v sestavě i s Lenkou Ležalovou, pro kterou to byl debut v nejvyšší soutěži.

Naopak plno zkušeností má Kateřina Buňatová, loni bronzová s týmem Hradce Králové. Východočešky vstoupily do sezóny až nyní a pro Káťu to nemohl být lepší start. Pod domácí výhru 3:1 nad Mnichovicemi se díky správnému výběru místa podepsala dvěma přesnými zásahy!

Co nás čeká příště?

Hrát se bude především na domácím hřišti. V sobotu změříme síly s klubem HC President, a to jak na úrovni starších žáků, tak zejména mužů. Stejný duel se bude opakovat i v neděli, ale tentokrát půjde o kategorii dorostenců. Mladší žáky čeká výjezd do Litic a nikoho nepřekvapí, že se utkají s Presidentem. Druhým soupeřem bude Hostivař. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *