Tento víkend už odstartovala nová sezona pozemního hokeje, avšak naše kategorie do ní zasáhnou teprve následující sobotu a neděli. Sezona 2024/2025 bude v mnohém přelomová. 💙🤍🏑 Po opravdu dlouhých letech se mužům podařilo postoupit do Extraligy a ukončeno bylo i čekání na dorostenecký tým pro venkovní sezonu. Zajímavým milníkem je i počet našich hostujících hráček – v Extralize žen jich nastoupí hned pětice! Porce zápasů čeká žáky, starší i mladší, přípravku i nejmenší benjamínky.

V Sobotu a v neděli to skutečně vypukne. Čest otevřít novou sezonu z pohledu Kadaně budou mít starší žáci. V sobotu 7. září pojedou na litické “Hliniště” odehrát první část kvalifikace pro nasazení do skupin – celkem tři zápasy (Litice, Kbely a President). Cílem je postup, ale ukáže se až na hřišti.

O den později, v neděli 8. září, už vyběhnou na umělý povrch i dorostenci a půjde o dalekou cestu na Slovensko. Naši sousedé první zápas o víkendu zvládli, porazili Hradec Králové a svojí bodovou sbírku budou chtít doma rozšířit. Dorostenci sehráli v rámci přípravy dvě utkání s Liticemi a i když je prohráli, našla se na jejich hře pozitiva. Dorostenecká soutěž už je streamovaná, zdali bude přenos ze Slovenska však není jisté.

V neděli také začíná turnajová 1. liga žen a Kadaň by v ní neměla scházet. Rozjíždí se i ženská Extraliga a právě tady má náš klub hned patero zastoupení. Už v minulé sezoně jsme byli zvyklí vídat Kateřinu Buňatovou v hradeckém dresu a nejinak tomu bude i letos. Hradecké ženy obhajují bronz a začnou na pražské Hostivaři, kde nově hostují Anežka Ješinová, Kateřina Bubelová a Veronika Hrubá. Střet kadaňských hráček je lákadlem. O šanci chytat pravidelně Extraligu zabojuje i Renda Pešoutová za klub HC Praga. V minulé sezoně si ještě plnila dorostenecké povinnosti, ale v týmu žen už se objevovala. Naopak dorosteneckou sezonu má před sebou Léňa Ležalová, opět v barvách týmu HC Praga.

Ve stejný den jdou do akce i mladší žáci, většinou doplněné o nově příchozí z přípravky. První zápasy sehrají v Mnichovicích a jaké budou mít ambice se teprve uvidí. Na začátek je čeká obhájce Hostivař, druhé utkání sehrají proti PH Kbely.

Až další víkend v sobotu 14. září rozehrají svojí soutěž muži. V Extralize je na úvod čeká střet s “jiným světem”. V plzeňských Liticích nastoupí proti čtyřnásobnému českému mistrovi, obhájci titulu a dvojnásobnému účastníkovi EHL. Žlutomodří budou velkým favoritem. Cílem mise týmu Radka Podmanického bude udržení se v nejvyšší soutěži.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *